Een stedentrip Praag is een unieke ervaring

Een stedentrip Praag, je weet wel, de hoofdstad van Tsjechië, is een populaire manier van het ontdekken van deze prachtige stad. Tijdens je stedentrip Praag ontdek je dat de stad bol staat van historische bezienswaardigheden, culturele attracties en smakelijke restaurants. Je kunt je hier enorm vermaken voor een paar dagen, een weekendje of zelfs langer. Overal waar je kijkt zie je weer schitterende doorkijkjes en bijzondere straatjes. Hieronder vind je een aantal redenen waarom een stedentrip Praag echt een goed idee is.

Historische bezienswaardigheden

Praag is een stad met een rijke historie, en dit is, tijdens je stedentrip Praag, overal in de stad te zien. Het historische centrum van Praag is een UNESCO Werelderfgoed site en staat vol met indrukwekkende gebouwen en monumenten, waaronder de Karelsbrug, Het Praagse Kasteel en de St. Vitus Kathedraal. Het Praagse Kasteel is het grootste kasteel ter wereld en een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Praag. Hier kun je onder andere de Sint-Vituskathedraal, de Koninklijke Paleizen en de Rotszaal bezoeken.

Culturele attracties

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Praag ook een aantal prachtige culturele attracties. Een bezoek aan de Josefov Joodse Wijk is een must tijdens je stedentrip. Hier kan je de oude synagogen en het Joodse Museum bezoeken, die een uniek inzicht geven in de Joodse geschiedenis en cultuur in Praag. Ook het Nationaal Museum is een bezoek waard, hier kan je kennis maken met de geschiedenis en cultuur van Tsjechië. Je zult versteld staan van de verhalen. Huur een gids om nog meer te weten te komen en je te laten rondleiden tijdens je stedentrip Praag. Je kunt kiezen voor een wandeltour, maar ook een fietstour tijdens je stedentrip Praag is echt een goed idee.

Uitgaansleven

Wil je eens iets anders dan cultuur en historie tijdens je stedentrip Praag? Praag heeft ook een levendig uitgaansleven, met veel bars, clubs en restaurants. De meeste uitgaansgelegenheden vind je in de wijk Vinohrady en de buurt rondom de Karelsbrug. Het is een unieke ervaring om door de nauwe steegjes van deze wijken te wandelen en te ontdekken waar de lokale bevolking uitgaat. Natuurlijk stop je onderweg zo hier en daar om te proeven van wat Praag te bieden heeft!

Eten en drinken

Tijdens je stedentrip Praag kan je genieten van de smakelijke Tsjechische keuken. Deze is beïnvloed door de Duitse, Oostenrijkse en Hongaarse keuken en bestaat uit gerechten zoals goulash, knoedel en verschillende soorten worst. Ook is het aan te raden om de lokale biercultuur te ervaren, met bieren zoals Pilsner Urquell en Budvar. Je ziet het: redenen te over om die stedentrip Praag te gaan boeken!