Plisségordijnen als raamdecoratie woonkamer

Een nieuwe look voor je woonkamer? Denk eens aan plissé gordijnen. Het vervangen van je raamdecoratie geeft je kamer een hele nieuwe uitstraling en kan op een betaalbare manier de vernieuwing zijn die je zoekt. Plissé gordijnen zijn geschikt als raambekleding in alle ruimtes van je huis. In de huiskamer kies je een wat luxer materiaal en kleuren die passen bij de rest van je interieur. In badkamer en de keuken kies je voor vochtbestendig materiaal. Verduisterende stof is heel geschikt voor de slaapkamer of de kinderkamer.

Plissé gordijnen op maat

Plissé gordijnen als raamdecoratie woonkamer komen het best tot hun recht wanneer je ze op maat laat maken. Ze zijn dan mooier afgewerkt en precies passend. Dat geeft een nette en strakke uitstraling en ze houden dan het licht het best tegen. Ook heb je meer keus in kleuren en modellen dan in de standaarduitvoering. Natuurlijk is het ook een voordeel dat je zelf niet meer aan het werk hoeft om een standaard plissé gordijn passend te maken.

Plissé gordijnen top down – bottom up

De traditionele bediening van een plissé gordijn is dat je hem van beneden naar boven opentrekt. Tegenwoordig is er een alternatief: de top down – bottom up methode. Die biedt meer flexibiliteit, doordat je het plissé gordijn ook van boven naar beneden kunt trekken. Zo kun je precies bepalen waar het gordijn moet hangen: wil je de onderkant van je raam bedekt hebben voor meer privacy of juist bovenin om de zon tegen te houden? Alles kan en dat maakt plissé gordijnen tot een ideale, betaalbare raamdecoratie woonkamer.  

Andere vormen van bediening

De bediening met een koord is heel geschikt voor niet al te grote, standaard ramen. Heb je een heel groot raam waar je een plissé gordijn voor wilt hebben, dan is bediening met een ketting een mogelijkheid. De ketting zorgt voor een lichte bediening en het remsysteem is berekend op grotere raamafmetingen. Voor ramen als draai/kiepramen is een handgreep ideaal. Je trekt aan de greep je plissé-gordijn in één beweging naar beneden. Zo is er voor elk raam een geschikt plissé gordijn en een geschikte vorm van bediening. Ook voor het monteren van je plissé gordijnen zijn verschillende opties. De traditionele manier met schroeven, voor draai/kiepramen een klemsysteem en je kunt zelfs met plakprofielen werken. Dan lijm je je plissé gordijn aan het raam of kozijn!