Kent u momenteel de verschillende kevers?

Je hebt ze vast wel eens in de tuin gezien, en je hebt er misschien ook aan gedacht om meikevers te reguleren of andere kevers buiten de tuin te houden. Maar eigenlijk zijn het hele leuke beestjes. Maar als je groenten of fruit aan het uitbreiden bent. Daarna wil je ze natuurlijk liever niet hebben. Je hebt een enorme verscheidenheid aan kevers en ook dieren die in je achtertuin leven. Zo goed als mogelijk begrijpt u sommige van hen op dit moment, en mogelijk sommige niet. Maar daarna zullen we u waarschijnlijk aan deze kleine plagen presenteren.

Welke kevers zijn er?

Je hebt aaskevers, bastaardeekhoornkevers (ja, dat is een mondvol) en gevallen bladkevers. Maar daarnaast heb je ook een rozenkever, frambozenkevers en kortschildkevers. Misschien ben je er een paar tegengekomen, en misschien herken je er een paar niet. Maar op dit moment zijn we het meest waarschijnlijk om er een te zeggen waarvan je zeker weet dat je die ook hebt gezien, vastgehouden en vaak over je hand laat. Dit lijkt misschien heel vreemd, aangezien je op dit moment niet overweegt een kever op je heem te laten lopen. Toch zijn we allemaal een beetje gek op deze kleine kever. We hebben het over een lieveheersbeestje. Iedereen begrijpt ze, of ze nu rood met zwarte stippen of oranje of geel zijn. We hebben ze eigenlijk allemaal zo snel gezien.

Toch voorbij deze kevers die we eigenlijk al hebben besproken en degene die iedereen kent. Laten we doorgaan met de lijst omdat er nog steeds veel kevers zijn. Er zijn kevers, loopkevers, maar ook slakkeneters. Je hebt snuitkevers, nepboktorren (ja, dat zijn ook kevers) en we hebben de vliegende hertskevers. We zijn allemaal gewend aan het laatste. We hebben ze misschien niet gezien of ontdekt in onze tuin, en misschien hebben we ze wel. We hebben er echter allemaal wel eens van gehoord. Ook als het tijdens een biologieles op de middelbare school is. En wie begrijpt, als je met je studie extra in de organische instructies bent gegaan, heb je echt naar verschillende van deze namen geluisterd en herken je ook wat een waterdoderkever is dat er een vuurkever is.

Maar als je dit niet begrijpt, sta je daarna versteld van het aantal verschillende kevers dat er echt is.

Geef een reactie