Online planten bestellen

Herkende je dat als je gloednieuwe planten wilt kopen, je niet altijd naar de werf of een plantprofessional hoeft te gaan? U kunt momenteel bovendien eenvoudig online planten bestellen. Ik begrijp heel goed dat het kopen en verzenden van kwetsbare planten online een beetje eng lijkt, maar het is echt praktisch. Onlangs heb ik voor het eerst een aantal planten online besteld die echt effectief zijn verschenen. Door deze ervaring durf ik het nu zeker regelmatig te doen. Denkt u er ook aan om online nieuwe tuinplanten in te kopen? Bekijk dan eerst deze blog met mijn individuele ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' klikt!

Online plantenwinkels

De eerste stap is zeker het vinden van een webshop die planten in zijn assortiment gebruikt. Het goede nieuws is dat een aantal van deze online winkels ontdekt kunnen worden. Luister echter goed, want bijvoorbeeld websites van een tuincentrum hebben meestal niet de mogelijkheid om de planten ook daadwerkelijk te laten verzenden. Soms is het de bedoeling dat je de planten online koopt, maar ze toch zelf ophaalt op een fysieke locatie van de plantenwinkel. Andere faciliteiten gebruiken hun 'internetwinkel' vooral als online catalogus. U kunt alle details over de plant van uw keuze bekijken en ook de kosten worden gepresenteerd. Alleen online kopen is dan niet haalbaar. Dit is ook het geval bij IKEA, een populaire plek voor veel mensen om kosteneffectieve planten te kopen. Een groot deel van hun plantenassortiment is gewoon direct verkrijgbaar in de winkel. Je kunt de voorraad niettemin online in je favoriete of lokale IKEA winkel bekijken.

De truc is dus om een ​​geweldige webshop te ontdekken waar je de planten online kunt kopen en die je plantenbestelling zeker als een plan naar het door jou opgegeven adres stuurt. Dit vormt meestal een probleem voor kleinere bedrijven of in het algemeen gespecialiseerde diensten. Dit betreft bijvoorbeeld een kwekerij die veel ervaring heeft met het transport van planten en niet een veel basaler tuingerelateerde organisatie.

Mijn ervaring

Dus een paar maanden geleden kocht ik voor het eerst planten online. Ik was al een tijdje op zoek naar prachtige palmachtige planten die goed stand kunnen houden op mijn zonnige terras, maar ook stevig zijn. In mijn huis heb ik niet genoeg ruimte om alle planten in de wintermaanden naar binnen te verplaatsen en ze veilig op te slaan. Na een korte zoektocht online vond ik een webshop gericht op de teelt en tevens verkoop van palmen. Ik was natuurlijk een beetje bezorgd over de levering van mijn gloednieuwe planten, maar het goede nieuws is dat de winkel daar veel over heeft beschreven. Sinds ik babypalmen heb gekregen, zijn de gevallen bladeren nog niet helemaal opengegaan. Bij één soort handpalm werden ze zelfs slechts afgesneden, omdat ze hierdoor weer uitzetten. Op deze manier koopt u in feite een plastic pot met aarde, met een of twee uitstekende stelen. Deze worden zeker goed verpakt in stro en geleverd in een slanke lange doos. Mijn gloednieuwe handpalmen kwamen zonder problemen tevoorschijn!

Geef een reactie